Wat u doet na Botox of Restylane behandeling en hoe u uw huid verzorgt is erg belangrijk. Hieronder staan een aantal dingen die u wel of niet moet doen na uw behandeling

Na een behandeling met Botox

De eerste 2 tot 4 uur na de behandeling moeten de behandelde spieren veel worden aangespannen, dus u wordt aangeraden veel te fronsen, lachen of het voorhoofd op te trekken, afhankelijk van het behandelde gebied.

Vermijd wrijven en masseren de eerste dagen na een behandeling. Dit voorkomt dat de Botox naar omliggende spieren wordt verspreid.

Na een behandeling met Botox of Restylane

Een uur na de behandeling kunt u weer make-up gebruiken.

Vermijd zware lichamelijke activiteit, voorover bukken en overmatig alcohol gedurende de eerste 2-4 uur. Dit vermindert het ontstaan van blauwe plekjes.

Vermijd blootstelling aan de zon of zonnebank gedurende de eerste dag. Als u blauwe plekjes heeft van de behandeling, ga dan niet in de zon tot deze verdwenen zijn. Dit kan namelijk leiden tot het ontstaan van permanente pigmentvlekjes. Als u toch in de zon komt, gebruik dan bescherming met een hoge factor.

Neem geen gezichtsbehandelingen, chemische peelings, microdermabrasie, etc. de eerste 24 uur.

Medische hulp

Het komt eigenlijk nooit voor maar als u denkt dat u een bijwerking of complicatie ervaart van een behandeling, neem dan direct contact met ons op of zoek andere medische hulp.

Controle

Twee weken na uw behandeling wordt er een controle afspraak gepland. Hier kunt u aangeven of u tevreden bent met het resultaat. Eventueel kan er dan bij-behandeld worden (touch-up).